OliveMagazine

Τουρλού (ρατατούιγ) με κοτόπουλο

Τουρλού (ρατατούιγ) με κοτόπουλο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό Κοτόπουλο Νιτσιάκος χωρίς κόκαλα, σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες σε κύβους
  • 2 κολοκύθια, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τις πατάτες για 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτά ακόμη.

Ρίχνετε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μια δυο φορές. Προσθέτετε τον μαϊντανό, περιχύνετε με τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι το φαγητό να μείνει με ελάχιστο ζωμό, να ψηθεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά να βράσουν αλλά να μην διαλυθούν. Ανακινείτε την κατσαρόλα ανά διαστήματα να μην κολλήσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζετε με ρίγανη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr