OliveMagazine

Τουρλού της κατσαρόλας

Τουρλού της κατσαρόλας

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 κολοκυθάκια µέτρια, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 µελιτζάνες φλάσκες µέτριες, σε κύβους
  • 2 καρότα µέτρια, καθαρισµένα, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 3 πατάτες µέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους
  • 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 400γρ. ντοµάτες αποφλοιωµένες και ψιλοκοµµένες
  • ½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσµο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισµένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν µε το λάδι.

Ανακατεύετε την ντοµάτα µε τα αρωµατικά, τη ζάχαρη, τα µπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τα λαχανικά µε το µίγµα και ανακατεύετε.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου για 40-45 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά και να µείνει µε τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του ψησίµατος ελάχιστο νερό για να µην «πιάσει» το φαγητό στην κατσαρόλα.

Φωτογραφία: Γιώργος ∆ρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr