OliveMagazine

Τουρσί λαχανικών

Τουρσί λαχανικών

Μερίδες:για 2-3 βάζα
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πιπεριές πράσινες σε κύβους (3x3εκ.)
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κύβους (3x3εκ.)
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι λάχανο σε κύβους (3x3εκ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα
  • 10 μίσχους άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι μαύρο
  • Για την άλμη

  • 500ml ξίδι λευκό
  • 500ml νερό
  • 50γρ. αλάτι
  • 50γρ. ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε όλα τα υλικά της άλμης σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφήνετε περίπου για 10 λεπτά να χλιάνει και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να βυθιστούν στην άλμη και τα αφήνετε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σερβίρετε ραντίζοντας με ελαιόλαδο και αποθηκεύετε το υπόλοιπο μαζί με την άλμη σε γυάλινο βάζο ή τάπερ στο ψυγείο για 10 ημέρες.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr