OliveMagazine

“Τούρτα” με ζυμαρικά

“Τούρτα” με ζυμαρικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Μακαρόνια Νο 2 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι ελιές Χαλκιδικής, μαύρες, χωρίς κουκούτσια
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 4 κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
  • 3 πιπεριές πράσινες, σε μικρά τετράγωνα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά τετράγωνα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπερίτσες καυτερές
  • ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κονσέρβα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, περασμένα από το μούλτι
  • 200γρ. τυρί πικάντικο, τριμμένο
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα σουρώνετε.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια και τις καυτερές πιπερίτσες. Ρίχνετε κατόπιν το σκόρδο και το σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε την τομάτα και τις ελιές και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, αλείφετε με λάδι τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα και απλώνετε το ένα φύλλο, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Βάζετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει το φύλλο.

Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, ρίχνετε μέσα το μίγμα των μακαρονιών και διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που εξέχει. Σκεπάζετε την επιφάνεια με δεύτερο φύλλο, αλείφετε με γάλα και κόβετε με μαχαίρι ό,τι περισσεύει.

Βγάζετε το στεφάνι της φόρμας και σερβίρετε την “τούρτα” σε πιατέλα όταν μισοκρυώσει, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr