OliveMagazine

«Τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο

«Τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:40'
Χρόνος αναμονής:15 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50 κανελόνια (2 κουτιά x 250γρ.)
  • πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
  • βούτυρο φρέσκο
  • Για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 150γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ

  • 90γρ. βούτυρο
  • 90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 ποτήρια ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αρχικά ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί προσθέτετε το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα ντομάτας σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά με αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και ρίχνετε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και να στεγνώσει. Προσθέτετε τον άνηθο, το ανθότυρο θρυμματισμένο, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζετε το αλάτι και συμπληρώνετε αν χρειάζεται.

Βουτυρώνετε μία φόρμα του σουφλέ με διάμετρο 18εκ. και ύψος 10εκ. και ρίχνετε μέσα τη μισή μπεσαμέλ. Όταν μισοκρυώσει το μίγμα με το ανθότυρο γεμίζετε τα κανελόνια με κουτάλι ή με κορνέ και τα τοποθετείτε όρθια μέσα στη φόρμα. Τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ φροντίζοντας να πέσει και ανάμεσα από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30-40 λεπτά.

Αφήνετε τα κανελόνια να μισοκρυώσουν για 15 λεπτά, τα αναποδογυρίζετε με προσοχή σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί και τα σερβίρετε με τη σάλτσα ντομάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr