OliveMagazine

Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη

Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 250γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 5 αβγά
  • Για το σιρόπι

  • 100ml νερό
  • 160γρ. ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη

  • 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες
  • φουντούκια χοντροσπασμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα Ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα (διαστάσεων 26εκ.), αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου το παντεσπάνι αποκτήσει έντονο χρυσό χρώμα.

Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού, απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζετε με φουντούκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο