OliveMagazine

Τούρτα με ραβανί καρύδας και φράουλες

Τούρτα με ραβανί καρύδας και φράουλες

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (200γρ.)
  • χυμό από 1 λάιμ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
  • Για τη διακόσμηση

  • 400γρ. φράουλες
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 3 κουτ. σούπας γρεναδίνη ή σιρόπι τριαντάφυλλου ή μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και του λεμονιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μίγμα λίγο λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βουτυρώνετε ελαφρά δύο ταψάκια διαμ. 23εκ. και τοποθετείτε στον πάτο τους από ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κομμένο στην ίδια διάσταση. Μοιράζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα και να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.

Ξεφουρνίζετε τα ραβανί, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και τα σιροπιάζετε μέσα στο ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαντιγί.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να κάνει ρυτίδες η σαντιγί προσθέτετε το σιρόπι της γρεναδίνης ή το σιρόπι του τριαντάφυλλου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει πολύ καλά η σαντιγί, να κάνει έντονες ρυτίδες και να στέκεται.

Τοποθετείτε το πρώτο ραβανί σε πιατέλα και από πάνω κάνετε μια γενναία στρώση με ροζ σαντιγί και μετά με φράουλες κομμένες σε κυβάκια. Σκεπάζετε με το δεύτερο ραβανί και τελειώνετε με ροζ σαντιγί και κυβάκια φράουλας. Ολοκληρώνετε τη διακόσμηση με μισές και ολόκληρες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr