OliveMagazine

Αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά

Αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 250γρ. κασέρι, σε κύβους
  • 50γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 6 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη ή τραχανά
  • 3-4 κουτ. σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους στους 180οC. Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τη ρόκα. Την κόβετε με το ψαλίδι σε χοντρά κομμάτια.

Χτυπάτε τα αβγά σε μπολ με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι, την τριμμένη φρυγανιά, μία κουταλιά από το λάδι, τα κουκουνάρια, τις λιαστές ντομάτες αν βάλετε και τη ρόκα.

Λαδώνετε μια αντικολλητική φόρμα και ρίχνετε το μίγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο της τούρτας τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμη.

Βγάζετε την τούρτα από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή. Τη βγάζετε με προσοχή από τη φόρμα και τη σερβίρετε, προσθέτοντας μερικά κλαδάκια ρόκας.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tips

Για να βγάλετε την «τούρτα» πιο εύκολα από τη φόρμα, μπορείτε να καλύψετε τον πάτο της φόρμας με λαδόκολλα βρεγμένη και στυμμένη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο