OliveMagazine

Τούρτα μπαβαρουάζ πορτοκάλι

Τούρτα μπαβαρουάζ πορτοκάλι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φάκελους Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 800ml γάλα
  • Για τη βάση

  • 1 Έτοιμη Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι
  • Για τη διακόσμηση

  • 2 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την μπαβαρουάζ: Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).

Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο τέλος αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει).

Τοποθετείτε το δίσκο του παντεσπανιού σε πιατέλα στερεώνετε τριγύρω ένα τσέρκι διαμέτρου όση και η Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ. Το ραντίζετε με το λικέρ. Ρίχνετε μέσα την κρέμα μπαβαρουάζ που φτιάξατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.

Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμείτε το γλυκό τριγύρω και επιφανειακά με τα ημικύκλια του φρέσκου πορτοκαλιού. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο