OliveMagazine

Τούρτα σαρλότ με βατόμουρα

Τούρτα σαρλότ με βατόμουρα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 34-36 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με Γεύση Βανίλια
  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ Με Γεύση Φράουλα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100γρ. βατόμουρα ή φράουλες ψιλοκομμένα
  • Για το σιρόπι

  • 100γρ. ζάχαρη
  • 200ml νερό
  • λίγη φλούδα λεμονιού
  • Για τη διακόσμηση

  • φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • 1 κορδέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε μια κατσαρολίτσα διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης με 600ml γάλα και τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάχνετε ένα Φρουί Ζελέ Γιώτης διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).

Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με 400ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά την κρέμα αραβοσίτου και το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει). Στο τέλος, ανακατεύετε μέσα τα κομματάκια βατόμουρου ή της φράουλες.

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ραντίζετε ένα ένα τα σαβαγιάρ να βραχούν ελαφρά.

Παίρνετε μια φόρμα για σαρλότ με αποσπώμενη βάση και την καλύπτετε εσωτερικά με πλαστική μεμβράνη αρχικά και στη συνέχεια καλύπτετε τον πάτο και τα εξωτερικά τοιχώματα της με τα σαβαγιάρ, με την ζαχαρωμένη πλευρά τους προς τα έξω. (Αν τα σαβαγιάρ είναι μεγαλύτερα από το ύψος της φόρμας τα κόβετε).

Ρίχνετε τη μισή κρέμα που φτιάξατε στην φόρμα με τα σαβαγιάρ, καλύπτοντας μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε την επιφάνεια της σαρλότ με τα τελευταία σαβαγιάρ και απογεμίζετε τη φόρμα με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε τη σαρλότ στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον.

Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα και καλύπτετε την επιφάνειά του με φρέσκα φρούτα. Δένετε την περιφέρεια της τούρτας με μια όμορφη κορδέλα, διακοσμείτε την επιφάνειά του με βατόμουρα ή φράουλες και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο