OliveMagazine

Τούρτα σοκολάτας bitter με κομμάτια σοκολάτας

Τούρτα σοκολάτας bitter με κομμάτια σοκολάτας

Μερίδες:για 1 φόρμα διαμ. 22-25εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 παντεσπάνια σοκολάτας διαμ. 22-25εκ. έτοιμα ή σπιτικά (για σπιτικό παντεσπάνι δείτε σχετική συνταγή)
  • 220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100γρ. τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
  • 60ml γάλα πλήρες
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 8 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού (έτοιμη από βαζάκι)
  • 120ml Grand Marnier
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το γάλα πολύ καλά και το ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε στη μους το τρίμμα σοκολάτας και ανακατεύετε.

Με πινέλο μουσκεύετε ελαφρά τα δυο παντεσπάνια με το Grand Marnier και απλώνετε πάνω στο καθένα από 4 κουταλιές πραλίνα.

Για την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος κι απλώνετε πάνω του την μισή μους σοκολάτας. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη μους.

Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί και μετά είναι έτοιμη να τη σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr