OliveMagazine

Το αυθεντικό λιβανέζικο ταμπουλέ

Το αυθεντικό λιβανέζικο ταμπουλέ

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι, σε ψιλά κυβάκια
  • 3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα ζουμιά τους και καλά στημμένες, σε καρεδάκια
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ψιλό πλιγούρι, βρασμένο και στραγγισμένο καλά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • στη μύτη του κουταλιού κανέλα
  • στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλο
  • στη μύτη του κουταλιού μπαχάρι
  • στη μύτη του κουταλιού μοσχοκάρυδο
  • στη μύτη του κουταλιού πάπρικα σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα υλικά και την ντομάτα και τα ανακατεύετε καλά. Φροντίστε να είναι στεγνά, χωρίς νερά.

Προσθέτετε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ χτυπάτε και το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα ρίχνετε στο μπολ με το πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά.

Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το ταμπουλέ 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr