OliveMagazine

Το κοτόπουλο του τρύγου

Το κοτόπουλο του τρύγου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700 – 800γρ. στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
  • 2 φλιτζάνια ρόγες από σταφύλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε να σοτάρετε ελαφρά, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Ρίχνετε και το ξίδι. Όταν εξατμιστεί και αυτό, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το πετιμέζι και πασπαλίζετε με τους μαραθόσπορους. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Τέλος ρίχνετε τις ρώγες των σταφυλιών, τις ανακατεύετε και τις αφήνετε για 2-3 λεπτά. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες, ρύζι, ή ζυμαρικό της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο