OliveMagazine

Το πιο τραγανό κουρκούτι μπίρας

Το πιο τραγανό κουρκούτι μπίρας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, ξεπαγωμένες
  • 1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι μπίρα Pils Hellas
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά.

Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr