OliveMagazine

Τράιφλ με μαρμελάδα βύσσινο

Τράιφλ με μαρμελάδα βύσσινο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 κουτ. σούπας μαρμελάδα Spi Span Extra Βύσσινο
  • 6 φέτες κέικ βανίλιας, χωρίς κόρα, κομμένες στα 2
  • 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
  • 600ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού επιλογής σας (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε το άνθος αραβοσίτου σε ½ φλιτζάνι γάλα και ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λιωμένο άνθος αραβοσίτου, μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, να εφάπτεται με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνετε να κρυώσει καλά.

Μοιράζετε τις μισές φέτες του κέικ σε μπολάκια και αν θέλετε ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Μοιράζετε από πάνω κρέμα, μαρμελάδα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.

Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για μία ώρα και κατόπιν σερβίρετε.

Tips

Για άρωμα και γεύση ανατολής, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα και λίγη κανέλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr