Διαδικασία
Λιώνετε το άνθος αραβοσίτου σε ½ φλιτζάνι γάλα και ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λιωμένο άνθος αραβοσίτου, μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, να εφάπτεται με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
Μοιράζετε τις μισές φέτες του κέικ σε μπολάκια και αν θέλετε ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Μοιράζετε από πάνω κρέμα, μαρμελάδα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για μία ώρα και κατόπιν σερβίρετε.
Tips
Για άρωμα και γεύση ανατολής, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα και λίγη κανέλα.