OliveMagazine

Τρίχρωμη τερίνα λαχανικών

Τρίχρωμη τερίνα λαχανικών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. μπρόκολο
  • 600γρ. κουνουπίδι
  • 400γρ. καρότα
  • 6 αβγά
  • 350ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • κουκουναρόσπορους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες. Τα βράζετε για 15 λεπτά στον ατμό και τα πολτοποιείτε ξεχωριστά.

Ανακατεύετε μέσα σε κάθε πουρέ από 2 αβγά, το ⅓ της κρέμας και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε τους 3 πουρέδες, ξεκινώντας από τον πουρέ του καρότου και τελειώνοντας με τον πουρέ του μπρόκολου. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μπόλικους κουκουναρόσπορους.

Βάζετε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε την τερίνα να γίνει χλιαρή πριν την ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr