OliveMagazine

Τραγανά κουλουράκια με πετιμέζι

Τραγανά κουλουράκια με πετιμέζι

Μερίδες:για 30-35 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι μπράντι
  • 160γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MEΛΙΣΣΑ
  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό γαρίφαλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ με σύρμα ζαχαροπλαστικής το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπράντι. Ανακατεύετε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού και τον ρίχνετε στο μπολ μαζί με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ και τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μίγμα του ελαιολάδου, ανακατεύοντας στην αρχή με σπάτουλα και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Δεν την παραζυμώνετε γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια μετά. Την αφήνετε να ηρεμήσει λίγο και μετά θα πλάθεται πανεύκολα.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδόνια που στο τέλος ενώνετε σε στρογγυλά κουλουράκια και τα αραδιάζετε στο χαρτί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Στην αρχή όταν τα ξεφουρνίσετε θα είναι μαλακά αλλά μετά θα γίνουν τραγανά τα κουλουράκια σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr