OliveMagazine

Τραγανά κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Τραγανά κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Μερίδες:για περίπου 20 κριτσίνια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 100ml γάλα
  • 50ml νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • σουσάμι ωμό
  • σπόροι chia
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φαρίνα, το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.

Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τη ζύμη, κόβετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και πασπαλίζετε με σουσάμι ή σπόρους chia. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε τα κριτσίνια για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο