Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε στο μίξερ το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ρίχνετε το λάδι. Τα χτυπάτε μαζί για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε το πετιμέζι, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα, το μπράντι, το τσίπουρο και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού όπου έχετε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζετε το χτύπημα με τους γάντζους ζυμώματος μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη ομοιογενή. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη, μέχρι να γίνει μια σχεδόν σφιχτή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κάνετε με τη ζύμη μεγάλα κορδόνια και τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια. Παίρνετε κάθε κομμάτι, το στρίβετε και σχηματίζετε κουλουράκια.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε μέσα τα κουλουράκια και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb