OliveMagazine

Τραγανά μουστοκούλουρα

Τραγανά μουστοκούλουρα

Μερίδες:30-35 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3-4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζανιού μπράντι
  • ¼ φλιτζανιού ρακή ή τσίπουρο
  • 1 κουτ. σούπας σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε στο μίξερ το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ρίχνετε το λάδι. Τα χτυπάτε μαζί για λίγα λεπτά.

Προσθέτετε το πετιμέζι, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα, το μπράντι, το τσίπουρο και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού όπου έχετε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζετε το χτύπημα με τους γάντζους ζυμώματος μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη ομοιογενή. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη, μέχρι να γίνει μια σχεδόν σφιχτή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κάνετε με τη ζύμη μεγάλα κορδόνια και τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια. Παίρνετε κάθε κομμάτι, το στρίβετε και σχηματίζετε κουλουράκια.

Αλείφετε με λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε μέσα τα κουλουράκια και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο