OliveMagazine

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό (κρέμα κατά προτίμηση)
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • 2 κουτ. σούπας γλυκιά τσίλι σος έτοιμη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βυθίζετε τα κοπανάκια κοτόπουλου σε παγωμένο αλατόνερο και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και σε ένα μπολ παγωμένο νερό με παγάκια. Περνάτε το κοτόπουλο για 30 δευτερόλεπτα από το νερό που κοχλάζει και μετά το βγάζετε και το ρίχνετε στο παγωμένο νερό για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και ύστερα το βγάζετε και το ρίχνετε ξανά στο παγωμένο νερό. Το σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύετε σε μπολ το βούτυρο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Βάζετε τα κοπανάκια σε ταψάκι μαζί με τα σκόρδα, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά. Όσο ψήνονται τα κοπανάκια, τα περιχύνετε 2-3 φορές με τα ζουμάκια του ταψιού.

Στο μεταξύ βάζετε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρολάκι και σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και την αφήνετε να κρυώσει.

Σερβίρετε τα κοπανάκια συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr