OliveMagazine

Τραγανά πετιμεζοκούλουρα

Τραγανά πετιμεζοκούλουρα

Μερίδες:για 70-80 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι τσικουδιά ή τσίπουρο
  • 160γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MEΛΙΣΣΑ
  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό γαρίφαλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ με σύρμα ζαχαροπλαστικής το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και την τσικουδιά. Ανακατεύετε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού και τον προσθέτετε στο μπολ μαζί με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ και τα προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα του ελαιολάδου, ανακατεύοντας στην αρχή με σπάτουλα και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Δεν την παραζυμώνετε γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια μετά. Την αφήνετε να ηρεμήσει λίγο και μετά θα πλάθεται πανεύκολα.

Στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδόνια που στο τέλος ενώνετε σε στρογγυλά κουλουράκια. Τα αραδιάζετε στο χαρτί και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Στην αρχή όταν τα ξεφουρνίσετε θα είναι μαλακά αλλά μετά θα γίνουν τραγανά τα κουλουράκια σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr