Διαδικασία
Για τη γέμιση πατάτας: Βάζετε ένα τηγάνι το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και τον πελτέ ντομάτας. Τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνετε μέσα την πατάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια και, όσο ψήνεται, τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε το κάρι και το τζίντζερ, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση το μίγμα και το αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
Για τη γέμιση τυριού: Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με ένα πιρούνι, ρίχνετε μέσα το κατίκι Δομοκού και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και άφθονο χονδροτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη.
Για τη γέμιση κιμά: Βάζετε σε κατσαρολάκι το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς τα υλικά με ένα κουτάλι. Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς, ρίχνετε το λευκό κρασί, χαμηλώνετε και μαγειρεύετε σιγανά. Ρίχνετε μέσα την κανέλλα, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
Μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει το φαγητό. Το βγάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε μαζί με τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια του φρέσκου κόλιανδρου.
Για τα πιτάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε το φύλλο κρούστας, το ανοίγετε, παίρνετε ένα ένα τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 5εκ.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια κουταλίτσα από τη γέμιση που θα επιλέξετε. Διπλώνετε το φύλλο σε τριγωνάκι. Συνεχίζετε το γέμισμα των φύλλων, εναλλάσσοντας τις γεμίσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα πιτάκια στο ταψί (κοντά κοντά), με πινέλο τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα απ’ όλες τις πλευρές. Τα διατηρείτε ζεστά και τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb