OliveMagazine

Τραγανή αλμύρα με ποικιλία θαλασσινών

Τραγανή αλμύρα με ποικιλία θαλασσινών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αλμύρα τρυφερή, καθαρισμένη καλά
  • 1 χταπόδι μικρό (περίπου 600γρ.)
  • 20 γαρίδες μεγάλες
  • 3-4 καλαμάρια καθαρισμένα
  • 15 μύδια καθαρισμένα (μόνο τα ψαχνά)
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι για το βράσιμο
  • άφθονο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό προσθέτετε 3-4 κουτ. σούπας ξίδι και βράζετε το χταπόδι μέχρι να γίνει τρυφερό. Το βγάζετε και στο ίδιο νερό βράζετε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες. Τέλος, στο ίδιο νερό βράζετε τα μύδια για 1 λεπτό.

Αφήνετε τα θαλασσινά να κρυώσουν και τα κόβετε σε κομματάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα ραντίζετε με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια τη ρίγανη και μπόλικο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαριναριστούν εκτός ψυγείου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε την αλμύρα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερή. Τη βγάζετε, τη σουρώνετε καλά και την απλώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα, την περιχύνετε με άφθονο λεμόνι και ελαιόλαδο και στο κέντρο της πιατέλας τοποθετείτε τα θαλασσινά. Σερβίρετε την πιατέλα στο τραπέζι όσο τα χόρτα είναι ακόμα ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr