OliveMagazine

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • σιμιγδάλι ψιλό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αλατίζετε. Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Τα στύβετε και με τα χέρια για να φύγουν όσο γίνεται τα υγρά τους.

Κατόπιν, τα ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά, τα αβγά και τα τυριά. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε στο μίγμα και το αλεύρι ώστε να έχετε έναν αρκετά σφιχτό χυλό τον οποίο αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Βάζετε σε βαθύ πιάτο το σιμιγδάλι. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνετε από το μίγμα κουταλιές της σούπας και τις κυλάτε στο σιμιγδάλι.

Τηγανίζετε λίγους λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές, δηλαδή για 2 λεπτά σχεδόν από την κάθε πλευρά.

Τους αραδιάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν πριν τους σερβίρετε. Τρώγονται χλιαροί αλλά και κρύοι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr