OliveMagazine

Τραχανάς κόκκινος με λαχανικά

Τραχανάς κόκκινος με λαχανικά

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε κομματάκια
  • 200γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250γρ. ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 250γρ. Βλάχα Τραχανά σταρένιο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα φαρδύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τον Τραχανά και τον σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τα ντοματάκια και δύο φλιτζάνια ζεστό ζωμό. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός, προσθέτετε άλλο ένα φλιτζάνι και ανακατεύετε ανά διαστήματα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να βράσει ο τραχανάς, να εξατμιστούν τα υγρά και να παραμείνει όσο γίνεται πιο σπυρωτός, αλατοπιπερώνοντας ανάλογα με τη γεύση σας.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και σκεπάζετε με μια πετσέτα και καπάκι για 5 λεπτά. Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με λίγη πάπρικα γλυκιά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο