OliveMagazine

Τραχανάς ξινός με κοπανιστή

Τραχανάς ξινός με κοπανιστή

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
  • κοπανιστή Μυκόνου
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 4 ντομάτες μεγάλες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε λίγο λίγο τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν αρχίσει ξανά να κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Τέλος, προσθέτετε την κοπανιστή τριμμένη και σερβίρετε αμέσως με τηγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί που έχετε τρίψει προηγουμένως με λίγο σκόρδο και έχετε κόψει σε μεγάλα ζάρια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κοπανιστή με κυβάκια από χαλούμι και να πασπαλίσετε τον τραχανά με λίγο ξερό δυόσμο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr