OliveMagazine

Τραχανότο με ντομάτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα

Τραχανότο με ντομάτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το Ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το Τοματάκι, σε κομμάτια, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το Τραχανότο, ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει.

Βράζετε το Τραχανότο για 10 λεπτά και προσθέτετε τα βερίκοκα και τους χουρμάδες. Συνεχίζετε να βράζετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του.

Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα προσθέτετε στο Τραχανότο.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και από πάνω με το καπάκι της και αφήνετε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το Τραχανότο. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.


Μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να προσθέσετε σοταρισμένα κυβάκια κοτόπουλου ή χοιρινού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο