OliveMagazine

Τραχανάς πιρουνάτος με καλαμαράκια, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό

Τραχανάς πιρουνάτος με καλαμαράκια, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. Τραχανάς Ξινός ΒΛΑΧΑ
  • 12 μεσαία καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρεδάκια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800ml ζωμό λαχανικών
  • ½ κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένo
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και τον τραχανά και σοτάρετε για ακόμα 3-4 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο λίγο τον υπόλοιπο ζωμό και σιγομαγειρεύετε μέχρι ο τραχανάς να είναι σχεδόν έτοιμος.

Ρίχνετε τις ελιές και τις πιπεριές, ανακατεύετε, αφήνετε για 2-3 λεπτά και τραβάτε από τη φωτιά. Ραντίζετε με 1 κουταλιά ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Tips

Για τα καλαμαράκια: Τα πλένετε καλά και με μια απαλή κίνηση τραβάτε το κεφάλι με τα πλοκάμια για να τα διαχωρίσετε από τον κορμό. Από το σώμα του καλαμαριού, τραβάτε την εξωτερική μεμβράνη καθώς επίσης και το διάφανο κόκαλο που υπάρχει στο εσωτερικό του. Αφήνετε τους κορμούς σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια τους κόβετε σε καρέ 2x2εκ. και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr