OliveMagazine

Τραχανάς σούπα με φέτα και μπέικον

Τραχανάς σούπα με φέτα και μπέικον

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο τραχανά ξινό
  • 150γρ. φέτα
  • 1½ λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει, προσθέτετε τον τραχανά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μαζί με το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτετε το ζωμό χλιαρό και αφήνετε να πάρει σιγά σιγά βράση. Βράζετε τον τραχανά καλά μέχρι να χυλώσει. Όσο βράζει, ρίχνετε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού. Αμέσως μετά ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και διατηρείτε τη σούπα ζεστή.

Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβετε το μπέικον σε κυβάκια και τα σοτάρετε σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σούπα σας, τη γαρνίρετε βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου από μία κουταλιά λιωμένη φέτα και πασπαλίζετε γύρω γύρω με το ξεροψημένο μπέικον.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr