OliveMagazine

Τραχανότουρτα με τσιπς κολοκύθας

Τραχανότουρτα με τσιπς κολοκύθας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
  • 1 κιλό περίπου κολοκύθα κόκκινη, καθαρισμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των τσιπς
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης ή άλλο πικάντικο τυρί, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κολοκυθόσπορους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βράζετε τον τραχανά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Στο μεταξύ κόβετε τη μισή κολοκύθα σε κυβάκια, σαν μεγάλα ζάρια.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την κολοκύθα για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε και τον τραχανά και τα σοτάρετε όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το τυρί, το γάλα, το μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλάτι, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι διαμέτρου 20-21εκ. και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα τσιπς κολοκύθας: Κόβετε την υπόλοιπη κολοκύθα σε λεπτές φέτες περνώντας την από μαντολίνο ή χρησιμοποιείτε το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες. Τις αλατοπιπερώνετε και τις περνάτε από κορνφλάουρ. Ύστερα περνάτε τις φέτες από κόσκινο και τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Στολίζετε την επιφάνεια της τραχανότουρτας με τα τσιπς κολοκύθας, πασπαλίζετε με ελαφρά καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr