OliveMagazine

Τραχανότο με μανιτάρια

Τραχανότο με μανιτάρια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
  • 80ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 800ml ζωμό κοτόπουλου
  • 250γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 20γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • μερικές σταγόνες λάδι τρούφας
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Τα σουρώνετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πορτσίνι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μέσα το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.

Ρίχνετε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε το Τραχανότο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το ζωμό σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το Τραχανότο και να γίνει σαν ριζότο.

Όταν το Τραχανότο είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αποσύρετε το Τραχανότο από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο