Διαδικασία
Μουλιάζετε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Τα σουρώνετε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πορτσίνι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μέσα το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Ρίχνετε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε το Τραχανότο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το ζωμό σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το Τραχανότο και να γίνει σαν ριζότο.
Όταν το Τραχανότο είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αποσύρετε το Τραχανότο από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.