OliveMagazine

Τραχανότο με παστουρμά

Τραχανότο με παστουρμά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. τραχανά ξινό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό καυτό
  • 10 φέτες παστουρμά λεπτοκομμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον τραχανά.

Ρίχνετε στον τραχανά την πάπρικα, τον πελτέ και ανακατεύετε. Αλατίζετε και προσθέτετε σιγά - σιγά ζωμό μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει, αλλά να μείνει σπυρωτός. Αφήνετε τον τραχανά να τραβήξει και τον σερβίρετε σε πιατέλα.

Βγάζετε το τσιμένι από τον παστουρμά. Κόβετε τις φέτες στη μέση, τις κάνετε ρολάκια, τις βάζετε πάνω στον τραχανά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr