OliveMagazine

Τραχανότο με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο

Τραχανότο με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια ψιλά
  • ½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ψιλά
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο βιολογικό ή φρέσκο σπιτικό
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
  • 2 κουτ. σούπας ανθότυρο ξερό τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λίγη ξινομυζήθρα+ πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις φετούλες του λουκάνικου χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, πετάτε το λίπος και τις αφήνετε να περιμένουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ωστόσο, βάζετε στο βραστήρα νερό να βράσει.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον τραχανά και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε τον τραχανά με το λευκό κρασί και στη συνέχεια και τον κύβο του κοτόπουλου.

Όταν ο τραχανάς πιει το κρασί, ξεκινάτε να προσθέτετε σταδιακά στην κατσαρόλα καυτό νερό από το βραστήρα, ανακατεύοντας τακτικά. Θα προσθέσετε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς και να μείνει ζουμερός και χυλωμένος.

Στο τέλος ανακατεύετε στο τραχανότο τις ψημένες φέτες του λουκάνικου, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο και το ανθότυρο.

Μοιράζετε το τραχανότο σε βαθιά πιάτα ή μπολ και προσθέτετε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι ξινομυζήθρα. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr