OliveMagazine

Τριανταφυλλένια μους σε φραουλένιο στρώμα

Τριανταφυλλένια μους σε φραουλένιο στρώμα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:10-12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1 φλιτζάνι φράουλες χοντροκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα της επιλογής σας
  • 60γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ωμά, χοντροαλεσμένα
  • ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλων
  • 4 κουτ. σούπας ροδοζάχαρη*
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και την πούδρα των αμυγδάλων. Προσθέτετε το ροδόνερο και μετά ανακατεύετε απαλά μέσα τη μαρέγκα, να ενσωματωθεί.

Μοιράζετε τις φράουλες σε τέσσερα ποτήρια ή μπολ. Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και σκεπάζετε τις φράουλες με ροζέτες κρέμας. Τοποθετείτε τα ποτήρια ή μπολ στο ψυγείο και τα αφήνετε για 10-12 ώρες.

Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε την επιφάνεια με ροδοζάχαρη και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr