OliveMagazine

Τριών ειδών σουβλάκια μαριναρισμένα με θυμάρι, λεμόνι και λάδι

Τριών ειδών σουβλάκια μαριναρισμένα με θυμάρι, λεμόνι και λάδι

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κύβους
  • μερικά κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • χυμό και ξύσμα από 3 ζουμερά λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα κρέατα σε μικρές μπουκίτσες και τα περνάτε ανά είδος σε ξύλινα καλαμάκια που έχετε μουλιάσει για καμιά ωρίτσα. Φτιάχνετε τριών ειδών σουβλάκια και τα βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ.

Μαδάτε τα φύλλα από τα κλαράκια του φρέσκου θυμαριού και τα βάζετε σε ένα πιατάκι.

Περιχύνετε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και αμέσως μετά με το χυμό λεμονιών μοιράζοντας τις ποσότητες ανάλογα. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια θυμαριού, σκορπίζετε επάνω τους το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2-3 ώρες φροντίζοντας να το γυρίσετε 2 φορές τουλάχιστον στο ενδιάμεσο.

Ανάβετε ψησταριά στο μπαλκόνι ή απλώς το γκριλ του φούρνου σας στους 220°C. Μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος, βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο, τυλίγετε το ξύλινο μέρος με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί στο φούρνο και τα βάζετε να ψηθούν στη σχάρα σε κάποια σκάλα ψηλά. Στα 7-8 λεπτά τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Τα σερβίρετε συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας, πατάτες τηγανιτές ή ψητές και διάφορες σάλτσες και ντιπ της επιλογής σας

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr