OliveMagazine

Τρουφάκια με κανέλα, μέλι και καρύδι

Τρουφάκια με κανέλα, μέλι και καρύδι

Μερίδες:για 30-35 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κουβερτούρα (55% περίπου περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 250ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 70γρ. καρύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για την επικάλυψη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα. Σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει για 2 ώρες περίπου.

Αφαιρείτε την κανέλα, ξαναβάζετε την κρέμα στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, ρίχνετε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Πλάθετε μικρά τρουφάκια και τα κυλάτε μέσα σε μπολ με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.

Συνταγή: Sugarela (Χριστίνα Κάκκου) / Φωτογραφία: Δημήτρης Κοπαράνης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr