OliveMagazine

Τρούφες με χουρμάδες, τριμμένο μπισκότο και ινδοκάρυδο

Τρούφες με χουρμάδες, τριμμένο μπισκότο και ινδοκάρυδο

Μερίδες:για 30 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. ινδοκάρυδο
  • λίγο μπράντι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τους χουρμάδες σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι, την Καστανή Ζάχαρη και το νερό. Αφού πάρουν βράση, περιμένετε 5 λεπτά και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, τους στραγγίζετε και κρατάτε το σιρόπι.

Αφού κρυώσουν λίγο οι χουρμάδες τους πολτοποιείτε στο μπλεντεράκι και ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο και 50γρ. από το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε στην αρχή με κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε με το χέρι, προσθέτοντας σταδιακά όσο από το σιρόπι χρειαστεί ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.

Βάζετε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα βαθύ και ευρύχωρο μπολ. Βουτάτε τα χέρια σας σε μπράντι και πιάνετε μικρές ποσότητες μίγματος το οποίο πλάθετε σε μπαλίτσες.

Κυλάτε τις μπαλίτσες στο ινδοκάρυδο και τις τοποθετείτε μία μία σε χάρτινες θήκες ή απευθείας σε φοντανιέρα. Αφήνετε να σφίξουν λίγο στο ψυγείο πριν τις σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr