OliveMagazine

Τρυπημένη πίτα με τηγανητό αβγό και σάλτσα στραπατσάδας

Τρυπημένη πίτα με τηγανητό αβγό και σάλτσα στραπατσάδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 4 αβγά
  • 2 νεροπότηρα ντομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 200γρ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Παίρνετε τις πίτες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε από το κέντρο τους ένα στρογγυλό κομμάτι περίπου 5εκ. Τις αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί ο όγκος στο μισό. Αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί με λάδι. Τοποθετείτε μέσα τις τρυπημένες πίτες και σε κάθε τρύπα σπάτε μέσα ένα αβγό. Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στην πίτα περιμετρικά και πασπαλίζετε με τριμμένο κασέρι. Αλατοπιπερώνετε τα αβγά.

Ψήνετε τις πίτες στο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου και μέχρι το αβγό να ψηθεί καλά. Με μια σπάτουλα τοποθετείτε από μία πίτα σε κάθε πιάτο και σερβίρετε αμέσως.

Φωρτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο