OliveMagazine

Τσάτνεϊ νεκταρίνι με τζίντζερ

Τσάτνεϊ νεκταρίνι με τζίντζερ

Μερίδες:1 βαζάκι 500 γρ.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100 ml μηλόξιδο
  • 600 γρ. νεκταρίνια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, τα νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι εσαλότ ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο σε σκόνη, τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45΄ μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και συνοδεύουμε με πικάντικα τυριά.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο