OliveMagazine

Τσιπούρα με σέλινο αβγολέμονο

Τσιπούρα με σέλινο αβγολέμονο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μέτριες τσιπούρες καλά καθαρισμένες
  • 2 ρίζες σέλινο, πλυμένες, χοντροκομμένες
  • 2 ρίζες σέλερι πλυμένο, χοντροκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 2 λεμόνια το χυμό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνετε το σέλινο και το σέλερι και προσθέτετε 1,5 νεροπότηρο νερό. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.

Με προσοχή τοποθετείτε επάνω στα σέλινα τις τσιπούρες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά τουλάχιστον. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με λίγο νερό. Σβήνετε τη φωτιά.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα ασπράδια των αβγών να αφρίσουν καλά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού τμηματικά εξακολουθώντας να χτυπάτε το μίγμα.

Παίρνετε με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό και το ρίχνετε λίγο λίγο στο αβγολέμονο. Χτυτάτε λίγο ακόμα. Ρίχνετε το αβγολέμονο πάνω από το φαγητό και κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού. Αφήνετε το φαγητό στο σβηστό μάτι της κουζίνας.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr