OliveMagazine

Τσιπούρα στη λαδόκολλα με φινόκιο, άνηθο, λευκό κρασί και κόλιανδρο

Τσιπούρα στη λαδόκολλα με φινόκιο, άνηθο, λευκό κρασί και κόλιανδρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 "AB Επιλογή" Τσιπούρες, καθαρισμένες
  • 1 φινόκιο σε φέτες
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας "η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη"
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό "Μικρός Σεπτέμβρης"
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κόλιανδρο ξερό
  • 8 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Πλένετε τα ψάρια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν.

Ανακατεύετε το φινόκιο με τον άνηθο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια γεμίζετε με το μίγμα αυτό την κοιλιά κάθε ψαριού μαζί με φέτες λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά τα ψάρια και προσθέτετε αν θέλετε πάνω σε κάθε ένα λίγες ροδέλες λεμονιού.

Ακουμπάτε κάθε ψάρι σε διπλή λαδόκολλα και τα περιχύνετε με λίγο από τον χυμό λεμονιού, το κρασί και το λάδι. Τέλος, πασπαλίζετε με κόλιανδρο και τυλίγετε τις τσιπούρες σε πακέτο.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίζετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr