OliveMagazine

Τσιπούρα ψητή με κόκκινη πάστα κάρι και σαλάτα ρυζιού με μάνγκο

Τσιπούρα ψητή με κόκκινη πάστα κάρι και σαλάτα ρυζιού με μάνγκο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 τσιπούρες καθαρισμένες, πλυμένες
  • 2 κουτ. σούπας κόκκινη πάστα κάρι
  • 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα ρυζιού με μάνγκο:

  • 300 γρ. ρύζι basmati
  • 200 γρ. μάνγκο φρέσκο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι τηγανητό
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για το τηγανητό κρεμμύδι:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές
  • ροδέλες στο μαντολίνο
  • αλεύρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την πάστα κάρι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ. Βάζουμε τις τσιπούρες μας σε ένα ταψί και τις μαρινάρουμε με το μείγμα μας για 15΄.

Σαλάτα ρυζιού: Παράλληλα βράζουμε το ρύζι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κρυώνουμε με νερό και σουρώνουμε καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μάνγκο σε κυβάκια 2 εκ. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε μέσα το τηγανητό κρεμμύδι.

Τηγανητό κρεμμύδι: Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρεμμύδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια, αλατίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσει καλά. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη.

Ψήνουμε τις τσιπούρες μας σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 7΄ από κάθε πλευρά. Αν η φωτιά μας είναι δυνατή, τη χαμηλώνουμε λίγο για να μην καούν εξωτερικά και μείνουν άψητα τα ψάρια μέσα. Τις σερβίρουμε ζεστές με την εξωτική ρυζοσαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο