OliveMagazine

Τσιπούρες με κρίταμο και σκόρδο

Τσιπούρες με κρίταμο και σκόρδο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 τσιπούρες (κατά προτίμηση πελαγίσιες) 700-800γρ. η καθεμία
  • 500γρ. κρίταμα
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνετε το ξίδι και 2 κουταλιές αλάτι. Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και ζεματίζετε τα κρίταμα για 1 λεπτό. Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό (για να κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους).

Πλένετε καλά τα ψάρια, χαράζετε την κοιλιά με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρείτε τα εντόσθια (δεν αφαιρείτε τα λέπια).

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κρίταμα με τα σκόρδα και γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με το μίγμα. Με ένα πινέλο αλείφετε τα ψάρια καλά με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι.

Τα ψήνετε σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με λίγο λάδι. Ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Εναλλακτικά τα ψήνετε σε σχαροτήγανο με τον ίδιο τρόπο σε μέτρια φωτιά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr