OliveMagazine

Τσουρέκι

Τσουρέκι

Μερίδες:για 2 πλεξούδες
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:3,5 - 4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 120ml γάλα
  • 7 αβγά (με 1 από αυτά θα αλείψετε τα τσουρέκια)
  • 7γρ. αλάτι
  • 3-4 κουτ. κοφτά μαχλέπι
  • ξύσμα από 1½ λεμόνι ή πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 35°C). Προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αβγά, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το αλάτι, το μαχλέπι, το ξύσμα και το μίγμα Μαγιάς. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χτυπάτε το αβγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια. Τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο