OliveMagazine

Τσούρος, οι ισπανικοί λουκουμάδες

Τσούρος, οι ισπανικοί λουκουμάδες

Μερίδες:για περίπου 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350γρ. νερό
  • 50γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 5γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • πραλίνα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Ρίχνετε στον κάδο του του μίξερ το μίγμα του αλευριού και ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτετε σταδιακά και το μίγμα με το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη σας, τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ σε σχήμα αστέρι, και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, να κρυώσει.

Ζεσταίνετε καλά σε μια κατσαρόλα άφθονο ηλιέλαιο. Βγάζετε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο και πιέζετε απευθείας στο καυτό λάδι τη ζύμη. Κόβετε με ένα μαχαίρι μακρόστενα κομμάτια και τηγανίζετε μέχρι τα τσούρος να πάρουν σκούρο χρώμα.

Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε πιάτέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρετε τα τσούρος ζεστά, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και συνοδεύετε με πραλίνα σοκολάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο