OliveMagazine

Τυλιχτή σπανακόπιτα με μπέικον

Τυλιχτή σπανακόπιτα με μπέικον

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:30
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 6-7 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
  • 8 φέτες μπέικον, ψημένες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε σε λεκανάκι το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο και προσθέτουμε 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε πιέζοντας το μείγμα για να αρχίσει να μαραίνεται. Το γυρίζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε για 30′ να στραγγίξει από τα υγρά που θα βγάλει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Προσθέτουμε σε ένα μπολ το μείγμα σπανακιού μαζί με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, τη φέτα σπασμένη, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο πιπέρι. Το απλώνουμε πάνω στις πίτες, καλύπτουμε με 2 φέτες μπέικον σε κάθε πίτα και ψήνουμε για 10΄-15΄. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο