OliveMagazine

Τυροκεφτεδάκια με καλαθάκι Λήμνου και ελαιοπολτό

Τυροκεφτεδάκια με καλαθάκι Λήμνου και ελαιοπολτό

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα τυροκεφτεδάκια

  • 1½ φλιτζάνι τυρί καλαθάκι Λήμνου τριμμένο ή φέτα, θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιοπολτό
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το τυρί με τον ελαιοπολτό και το αλεύρι και πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Βάζετε το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά σε τρία διαφορετικά μπολ. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε τα τυροκεφτεδάκια σε δόσεις. Τα τηγανίζετε στο καυτό ελαιόλαδο να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρετε με ένα τσάτνευ ντομάτας ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας γαρνίροντας με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή μαντζουράνας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο