OliveMagazine

Τραγανές τυροκροκέτες με μέλι στα γρήγορα

Τραγανές τυροκροκέτες με μέλι στα γρήγορα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κροκέτες

  • 150γρ. τυρί κατσικίσιο τύπου chevre κομμένο σε τρίμματα
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • πιπέρι
  • Για το πανάρισμα

  • 2 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. κάσιους ψιλοκομμένα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά, το αβγό, το αλεύρι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει το μίγμα.

Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα των τυριών σε μικρά μπαλάκια. Ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με τα ψιλοκομμένα κάσιους και τα πανάρετε τα μπαλάκια τυριών, βουτώντας τα πρώτα στο ασπράδι, και στη συνέχεια στο μίγμα φρυγανιάς-κάσιους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις κροκέτες για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως τις κροκέτες περιχυμένες με λίγο μέλι.

Tips

Όταν πλάθετε τα μπαλάκια να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο μικρότερα τόσο καλύτερα θα ψηθούν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr