OliveMagazine

Τυρομπαλάκια με σταφύλια

Τυρομπαλάκια με σταφύλια

Μερίδες:30 μπαλάκια
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 160γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 450γρ. (περίπου) ρόγες από άσπρα σταφύλια, μικρές και χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουτ. σούπας κρασί κόκκινο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο ή λουίζα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροτριμμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αναμιγνύετε τα τυριά, το κρασί, το δυόσμο και το αλάτι μέχρι να πάρετε ένα συμπαγές μίγμα.

Πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. και ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο της καθεμιάς. Βάζετε από μια ρόγα σταφυλιού στην κάθε λακκουβίτσα και ύστερα την κλείνετε με το μίγμα.

Απλώνετε το καβουρδισμένο φουντούκι σε λαδόκολλα και κυλάτε πάνω της τα μπαλάκια έτσι ώστε να καλυφθούν παντού με το φουντούκι.

Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. Τα σερβίρετε στο τραπέζι ως επιδόρπιο συνοδεύοντας με μέλι ή με άλλα φρούτα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr