OliveMagazine

Τυρομπαλίτσες με πιπεριές και ανανά

Τυρομπαλίτσες με πιπεριές και ανανά

Μερίδες:για περίπου 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. μυζήθρα φρέσκια τριμμένη (ή ανθότυρο)
  • 150γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ανανά ψιλοκομμένο, από κονσέρβα
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε πολύ καλά τον ανανά πιέζοντάς τον με τα χέρια και τον αναμιγνύετε με τα τυριά, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τις τρεις κουταλιές σούπας από τα καρύδια και το ταμπάσκο. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το κάνετε μια μπάλα, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Παίρνετε μικρά κομμάτια από το μίγμα και σχηματίζετε μικρές μπαλίτσες διαμέτρου 3εκ. περίπου. Τις κυλάτε όλες στο τριμμένο καρύδι, ενώ τις μισές τις κυλάτε και στον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τις τοποθετείτε εναλλάξ σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο